Aleksandar Budjevac

EFIAP, KMF FSS, Master of light artist

Serbia

Aleksandar Buđevac, rođen 1969. u Kragujevcu, Srbiji, gdje živi i radi. Preko dvadeset godina aktivno se bavi fotografijom. U svom radu, stekao je zvanje Kandidat majstora fotografije FSS, EFIAP, kao i Master of light artist, kao član Umetničkog saveta foto organizacije Master of Light.

Od 2013 godine, aktivno izlaže fotografije. Učestvovao je na 200 izložbi u Srbiji i svetu, pod pokroviteljstvom različitih amaterskih udruženja (FIAP, PSA, GPU, MOL.....), na kojima je osvojio oko 150 medalja i priznanja u više od 25 zemalja, kao i četiri nagrade za najboljeg izlagača (Blue badge FIAP). Pre 2013. godine, imao je više od  15 zajedničkih izložbi u Srbiji, Švajcarskoj i Italiji. Takođe učestvovao na pozivnim izložbama koju organizuje udruženje "Balkan culture" iz Kalamate u Grčkoj, 2017, 2018 i 2019. godine. Imao je četiri samostalne izložbe i to "Moji ljudi"  decembar 2011. godine, Kragujevac, „My way“  februar 2016. godine u Narodnom muzeju u Kragujevcu, Izložbu u Sloveniji u okviru FIAP Salona, Fotograd Negova 2021, kao i izložbu "Momentum" 2022 godine u Kumanovu, u okviru Malinskog festivala fotografije, Severna Makedonija. Na poziv organizatora iz Acropolija u Italiji, učestvovao na izložbi "My miths",  2015. godine i 2016. godine, među 30 odabranih autora iz Evrope. U 2019. godini, osvojio prvu nagradu za kolekciju "Boy from the water" na Republičkoj izložbi FSS, kao i prvu nagradu za kolekciju u Rijeci (Hrvatska), na izložbi "Treći element". Trenutno je predsednik Foto kluba "Kragujevac".

Izložba "Momentum " u FIAP izložbenom centru u Novim Sadu, u septembru 2022 godine, biće njegova peta samostalna izložba.

"Momentum", trenutak zračenja svojevrsnog duha i zamaha, koji prisiljavaju posmatrača, da gleda svet, očima autora. 

All content is © 2020 by FIAP EC NS. All rights reserved.