Fotografski klub Vojvodina

Serbia

Fotografski klub Vojvodina je neprofitno udruženje fotografa osnovano 9. jula 2010. godine u Novom Sadu. Klub okuplja fotografe amatere i profesionalne fotografe zainteresovane za unapređenje, razvoj i edukaciju u oblasti kreativne fotografije. U klubu se tokom svog postojanja edukovalo i podiglo nivo fotografskog znanja više od 200 fotografa, koji su bili ili su sada članovi Fotografskog kluba Vojvodina.

Mnogi članovi kluba su izlagali i osvajali nagrade na mnogim foto-konkursima pod FIAP patronatom i patronatom FSS, kao i na drugim foto-konkursima. U najznačajnije klupske aktivnosti ubrajamo veliki broj predavanja najeminentnijih fotografa u Srbiji i iz susednih država Balkana, zatim fotografske kurseve u više nivoa edukacije, foto-radionice, izložbe fotografija, foto-izlete i drugo. Fotografski klub Vojvodina je organizator jedne od najznačajnijih fotografskih manifestacija u Vojvodini „Međunarodnih dana akt fotografije“.

Mnogi fotografi koji danas izlažu u Novom Sadu i Srbiji su svoje prve i najvažnije korake napravili u Fotografskom klubu Vojvodina. Klub je od osnivanja član Foto saveza Srbije.

All content is © 2020 by FIAP EC NS. All rights reserved.